Vaasan väestökasvu kasvattaa asuntojemme arvoa

03.05.2021

Väestökasvu kasvattaa asuntojemme arvoa. Vaasa on menettänyt vuoden 2021 aikana väestöä ennakkotilaston mukaan 3. eniten Suomessa. Koronakriisi on muuttanut meitä ja sen näkee väestökehityksestä. Väestökasvu tuo veronmaksajia, kuluttajia ja osaajia. Vaasan väestökehitys on käännekohdassa. Esitän kolme näkökulmaa, jonka Vaasan päättäjien tulisi huomioida.

OPISKELIJAT lähtevät. Nyt Vaasassa alkuvuoden 2021 tilastoja seurataan jännittyneinä, sillä olemme menettämässä paljon korkeakouluopiskelijoita. Kampus on ollut lukittu ja Vaasan yliopisto suunnittelee etäopetuksen jatkamista syksylle 2021 asti. Jos ei etäopetus tai opiskelijaelämä palaa Vaasaan syksyllä niin uhkaamme ottaa kärkipaikkaa muuttotappion tilastoissa..

PAIKKARIIPPUMATON TYÖ on iso mahdollisuus Vaasalle. Yhä useampi korkeakoulutettu asiantuntija on vapautettu työpisteestään pk-seudulla. Elämä muualla Suomessa kiinnostaa, koska nyt se on mahdollista. Historiallinen merellinen Vaasa kiinnostaa monia, niin nuoria lapsiperheitä kuin eläkeläisiä paluumuuttajia.

EDULLINEN JA TILAVA ASUMINEN kiinnostavat. Moni meistä haaveilee työhuoneesta, omasta pihasta ja väljemmästä elämästä luontoa lähellä. Vaasassa on erilaista ja edullista asumista, kaupunkimaista tai omalla pihalla. Kuinka asuntojen arvo pysyy? Väestökehitys ja muuttotilastot näyttävät, että Vaasan väestökehitys on nyt käännekohdassa. Siksi fiksua, rohkeaa ja uudenlaista väestöpolitiikkaa tarvitaaan. Muuttovoitto ylläpitää asuntojemme arvoa. Tarvitaan pohjalaisia paluumuuttajia, työperäistä maahanmuuttoa, akkutehtaan työpaikkoja ja opiskelijoiden juurruttamista Pohjanmaan työmarkkinoille.

Väestöennusteita ei tule vain seurata vierestä. On tartuttava toimeen ja tehtävä aktiivista väestöpolitiikkaa! Oletkos samaa mieltä? Tekeekö Vaasa oikeita asioita? 

Hauskaa toukokuuta! Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa 26.5.! :)