Terapiatakuu askeleittain eteenpäin Pohjamaalla!

05.01.2022

Rikkinäiseen mieleen tai polveen tulee saada apua läheltä. Meillä on huoli nuorten ja vanhempien hyvinvoinnista ja siksi olemme ehdolla keskustan joukkueessa. Keskustalla on malli toteuttaa terapiatakuu. Tuodaan mielenterveyden ensiapukurssit kouluihin. Tarvitaan nuorille taitoja tunnistaa ja kodeille tukea. Tätä tehdään yhdessä pohjalaisten järjestöjen kanssa.
Helmikuussa 2021 Vaasassa ei annettu neuvolapsykologin palvelua suomeksi. On vaikeaa potilaan kertoa tai psykologin hoitaa, jos kielet ovat erit. Ei monellakaan ole rahaa ostaa yksityiseltä ohituskaistaa psykiatrille. Se ei ole valinnanvapautta. Vanhemman hyvinvointi vaikuttaa koko perheen mielenterveyteen. Lapsiperheiden tuki ja perhekeskustoiminta on tarpeen. Kokoomus puskee neuvolajärjestelmän yksityistämistä sote-yhtiöille rahastuskoneiksi. Me vastustamme. Ei rikota toimivaa Suomen neuvolajärjestelmää.
Nuoret tarvitsevat tukea. Voivottelua on tarpeeksi, nyt tarvitaan toimintaa. Vaasan valtuustossa keskusta nosti esiin nuorten päiväkeskustoiminnan aloittamisen Vaasassa. Kynnyksetön arkitila ja tuki on tarpeen. Maakuntalehti tuki ideaa pääkirjoituksessaan. Me viemme asiaa eteenpäin aluevaltuustossa.
Terapiatakuu onnistuu vain, jos jonoille saamme purkajia. Siksi lyhytterapeutteja tarvitaan. Ennaltaehkäisevät toimet ovat järkeviä terveyden ja talouden kannalta. Koronakriisi on lisännyt perheen kuormitusta. Terapiatakuu on toteutettava nopeasti. Keskusta puolustaa aina Laihian ja Vähänkyrön lähipalveluja.
Aleksi Koivisto, aluevaaliehdokas, Vaasa (kesk.)
Susanne Vähäjylkkä, aluevaaliehdokas, Vähäkyrö (kesk.)