Opiskelijat eivät tuo kuluja Vaasalle

03.03.2021

Me opiskelijat emme tuo kuluja - vaan opiskelijat tuovat vuokratuloja, ostovoimaa keskustan kauppoihin ja ravintoloihin, osaamista ja iloa Vaasaan! ūüí™ T√§m√§ Iltalehden vaalikone on nostaa esiin muutaman Vaasa-teeman. Todella toivon, ett√§ v√§itteit√§ eiv√§t vaasalaiset ole vinkanneet. Vaasan opiskelijael√§m√§n puolesta on t√∂it√§ teht√§v√§n√§!

Väite on ensinnäkin järjetön: YTHS hoitaa opiskelijaterveydenhuollon. Asennemuutosta tarvitaan: Vaasasta tulee tehdä Suomen paras opiskelijakaupunki, joka vihdoin tunnistaa opiskelijat arvokkaana väestöryhmänä. Koronakriisi on iskenyt opiskelijoihin kovaa. Tritonian ryhmätyötilat tulisi askeleittain avata käyttöön ja töitä on tehtävä, että vaasalainen opiskelijaelämä käynnistyisi taas elämänmakuiseen arkeen syksyllä 2021. Opiskelijat uhkaavat menettää opiskelijaelämän ja Vaasa uhkaa menettää opiskelijat, jos etäopetus jatkuu.

Olen saanut tehdä töitä vaasalaisena päättäjänä ja pitänyt opiskelijoiden asiaa esillä. Syksyllä 2019 sain Vaasan kaupunkistrategiaan uuden painavan tavoitteen, jota tulee nyt toimeenpanna: korkeakouluopiskelijoita tulee juurruttaa vaasalaisiksi harjoitteluiden ja työpaikkojen kautta asumaan Vaasaan.

Nuorisotyöttömyyttä tulee taklata Vaasassa ja mielenterveyspalvelut on saatava kuntoon. Tarvitaan polkuja työelämään ja siksi kesätyöpaikkoja, harjoitteluita ja trainee-paikkoja tulee lisätä Vaasassa. Yhteistyötä yritysten kanssa ja tiiviimpää korkeakouluyhteistyötä - mentorointia, opinnäytepankkia ja verkostoitumista. Kaupungin tasa-arvotoimikunnassa edistämme yhdenvertaisuutta lisäävää anonyymiä rekrytointiä.

Nuorekas opiskelijan Vaasa on kahviloita, yhteisi√§ puistoalueita, tekemisen meiniki√§, haalarikansaa kaduilla, vappupiknikki√§ ja √§√§nt√§ kaupunkikuvassa. Vaasaan mahtuu opiskelijoiden iloa. Vaasa kuihtuisi ilman opiskelijoita. Opiskelijat ovat Vaasan voimavara! ūüĆŅ Tehd√§√§n t√§st√§ sellainen kaupunki, ett√§ t√§√§ll√§ voisi hetken asua valmistumisen j√§lkeenkin!