Voitto tuli: 10 uutta harjoittelijaa budjettiin 2022! 

15.11.2021

BUDJETTIVALTUUSTO

Keskusta teki yhden, mutta tärkeän budjettiesityksen. Tavoitteena on lisätä korkeakouluharjoittelijoiden määrää. Nämä ovat budjetissa jääneet pienelle huomiolle parina vuotena. Vaasan opiskelijajärjestöiltä on teemaan vahva tuki. Toivomme tälle budjettiesitykselle tukea kaikista valtuustoryhmistä.

KESKUSTAN BUDJETTIESITYS 2022:

KOHTA: §113 Talousarvio 2022, kohta 132 konsernihallinto, sivu 51
ESITYS: Lisätään 18 000 euron määräraha tulosalueelle 132 konsernihallinto. Lisämäärärahalla palkataan 10 korkeakouluharjoittelijaa vuodelle. 2022. Harjoittelijoiden rekrytoinnin koordinoi henkilöstöpalvelut.
ESITTÄJÄ: kaupunginvaltuutettu Aleksi Koivisto (KESK)
KANNATTAJIA: Pasi Keskinen (KESK) ja nuoret Vaasan valtuutetut verkosto.


PERUSTELUT

Vaasan kaupungin strategisina tavoitteina on opiskelijoiden juurruttaminen Vaasaan ja nuorten työllistämisen tukeminen. Harjoittelupaikat ovat polkuja pohjalaiseen työelämään ja tuovat Vaasan työmarkkinoita tutuksi. Tarvetta kaupungilla on ollut toimisto- ja hallintotehtävien harjoittelijoihin ja valmisteluresursseihin, joilla muun muassa uuden kaupunkistrategian toimeenpanoa tuetaan. Avustavat ja valmistelevat työtehtävät soveltuvat monille korkeakouluharjoittelijoille.

Hallinnon harjoittelupaikkojen määrä ovat maltillisesti vähentynyt viime vuosina, koska pari vuotta sitten budjetista nipistettiin pois henkilöstöpalvelujen keskitetty harjoittelumääräraha. Hyväksymällä tämän lisäysesityksen kaupunginvaltuusto palauttaisi siis tutun menettelyn. Vaasan henkilöstöpalvelujen alustavan laskelman mukaan kymmenen harjoittelijan kertaluontoinen lisäkustannus olisi noin 18 000 euroa vuodelle 2022. Henkilöstöpalvelujen kautta harjoittelijat sijoitettaisiin tasaisesti kaupunginhallinnon eri toimialoille. Esitykseen henkilöstöpalvelut eivät näe alustavasti esteitä. Jos valtuusto hyväksyy lisäyksen määrärahaan, niin korkeakouluharjoittelijoiden koordinoinnista ja rekrytoinnista vastaisivat henkilöstöpalvelut.


Budjettiesitys meni yksimielisesti läpi! Se oli ainoa budjettiesitys, joka käyttötalouteen muutettiin. Iso kiitos nuorille valtuutetuille ja RKP:n kavereille, jotka tukivat esitystä. On hienoa tehdä Vaasasta parempaa opiskelijakaupunkia! :) 

PS. Ilkka-Pohjalainen hehkutti asiaa myös: https://ilkkapohjalainen.fi/tilaajalle/paikalliset/kuntalisa-lapsiperheille-aanestettiin-nurin-mutta-valtuuston-tulokkaat-runnoivat-lapi-kaksi-tarkeaa-uutuutta-tavoitteenamme-on-opiskelijoiden-juurruttaminen-vaasaan-1.18537808?fbclid=IwAR3PVDQfw2dmVyP4Ls8L-V15C8NEXSthlQcE1MfMzkRQy9IZ8wGNubMt2uw