Minna Canthin päivä: huoli pojista ja Pohjanmaan tasa-arvowebinaari!

19.03.2021

Hyvää ja aurinkoista Minna Canthin päivää kaikille Vaasasta! Aamukävelyllä näin suomenliput saloissa ja pohdin tasa-arvoa. Tässä yksi näkökulma tähän päivään. Olen huolissani nuorista pojista, jotka jäävät yhä enemmän koulutuksen, työelämän ja yhteiskunnan ulkopuolelle. Kuntavaalikampanjassa aion nostaa huolta nuorista pojista esiin. Lisää lukuja löytyy täältä: https://www.miestentasa-arvo.fi/tasa-arvon-tilanne


Sain osallisua tänään myös Pohjanmaan liiton monimuotoisuutta, tasa-arvoa ja elinvoimaa käsittelevään webinaariin yhtenä keskustelijana kansanedustaja Joakim Strandin (rkp.) kanssa.

Korostin omissa puheenvuoroissani erityisesti näitä:

  1. Pohjanmaalla tulisi lähteä selvittämään juurisyitä nuorten naisten muuttoliikkeelle, tarkastella energiaklusteria ja uutta akkuklusteria siitä näkökulmasta, kuinka miesvaltainen ala kehittyy ja tunnistetaan rakenteelliset haasteet. Naisia tarvitaan tekniikan ja energian alalle!

  2. Tunnistaa nuoret naiset ja opiskelijat merkittävänä väestöryhmänä joka määrittelee kotiseudun elinvoiman suuntaa.

  3. Tuoda korkeakoulutettujen työmarkkinat näkyväksi. Esikuvia, mentorointia, trainee- ja harjoitteluohjelmia Vaasan seudulle!

  4. Kaiken takana on työ. Työt korkeakoulutetuille naisille, sekä suomenkielisille että ruotsinkielisille, yksi näkökulma. Vaasa ja Seinäjoki muodostavat pohjalaiset työmarkkinat, kilpailemme yhdessä Tamperetta ja Helsinkiä vastaan.

  5. Kainuussa toteutettiin Naisnäkökulmaa Kainuuseen -kokeilu. Olisi hienoa, jos Pohjanmaalla uskallettaisiin samaa!