Aleksi Ilkka-Pohjalaisessa: Naisnäkökulmaa aluepolitiikkaan

08.03.2021


Kukkia ja tekoja naistenpäivään 💐 Maakuntalehti Ilkka-Pohjalaiselle sain antaa asiantuntijahaastattelun. Hieno mahdollisuus nostaa naisnäkökulmaa aluekehitykseen - nuoret naiset ja opiskelijat tulisi tunnistaa merkittäviksi väestöryhmiksi. Juurisyitä työelämän tasa-arvoon, syntyvyyteen ja väestönkehitykseen tulee tästä näkökulmasta.

2010-luvun aikana Etelä-Pohjanmaa on menettänyt 4000 alle 30-vuotiasta naista muualle Suomeen. Kainuussa olemme tehneet kokeiluhanketta, jossa haasteeseen tartutaan. Kaiken takana on työ, mutta myös pehmeät vetovoimatekijät: ilmapiiri, saavutettavuus, liikenne, kulttuuri, lähipalvelut ja yhteisöllisyys. Olen nuorena asiantuntijana ollut huolissani siitä, onko yhteiskunnallista uraa mahdollista toteuttaa Pohjanmaalla vai onko mentävä Helsinkiin. Koronan etätyöloikka loi toivoa: ei välttämättä tarvitse.

Vaasa ja Seinäjoki menettävät väestöä Tampereelle ja Helsingille

Vaasa ja Seinäjoki muodostavat yli 200 000 asukkaan työssäkäyntialueen, jossa olemme samalla puolella. Menetämme nuorten (erityisesti naisten) aivovuotoa Tampereelle ja Helsinkiin. Miksi? Niitä syitä tulisi selvittää, nuoret naiset ja opiskelijat tulisi tunnistaa merkittäviksi väestöryhmiksi, korkeakoulutettujen työmarkkinat on tuotava näkyvyksi ja on aika kääriä hihat.

Lue Ilkka-Pohjalaisen haastattelu täältä: 

https://ilkkapohjalainen.fi/tilaajalle/paikalliset/kurikka-ja-kauhava-harmillisen-tilaston-karjessa-mika-saisi-nuoret-naiset-pysymaan-maakunnassa-1.12542543?fbclid=IwAR1aZjpZRG82zk2H5qTrVrRm6XPLTmN1sD5Sn6ShuZs0_uCp-1j50OaAWWY

Iloa ja valoa naistenpäivään kaikille! 💐 😊