Valtuustosyksyn 2022 tunnelmia

21.12.2022

Valtuutetun vuosi paketissa ja ajatuksia eduskuntavaaleihin,

Eilen vietettiin Vaasan kaupunginvaltuuston jouluillallista Maaherrantalolla eli Wasastjernan palatsissa. Ylikiva meininki yli kieli- ja puoluerajojen. extempore lasilliset vielä vihreiden kanssa meillä. Yhteistyössä on voimaa, ihmisissä iloa ja mulle kuntapolitiikka on myös harrastus. Kaupunginvaltuustossa ja konsernijaostossa on oltu Vaasan nuorten, opiskelijoiden, yrittäjyyden ja osallisuuden asialla. Uutena paikkana on vastuu hyvinvointialueen yhdyspintajaostossa. Maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkaa Vaasassa ja Pohjanmaalla alle 25 vuotiaille tammikuussa 2023. Sen puolesta tehtiin töitä, hieno panostus nuoriin. Jaostossa nyt laadimme kriteerit maaliskuulle siitä, kuinka sote-järjestöavustukset jaetaan Pohjanmaalla. Siinä on urakkaa ja oon tiivisti mukana järjestöjen näkökulmaa tuomassa.

Välillä on politiikka myös harmituksen hetkiä. Me vihreiden Marian kanssa budjettivaltuustossa tehtiin hyvät KESK-VIHR-esitykset kesätyöpaikkojen määrän korottamisesta ja opiskelijalle maksuttomasta bussikokeilusta. Näissä VYY kiritti ja kannusti. Ne pienet ideat kaadettiin eräiden puolueiden toimesta. Eteenpäin, ehkä ens vuonna uudestaan tai muuta kautta.

Eduskuntavaalit, on tullut muutama kehotus ja kannustus. Niissä skaboissa en ole mukana. Arvostan ajatusta, ehkä joskus, ei ainakaan nyt. Duunikuvio pitää pojan kiireisenä, pyrin hoitamaan hommat Vaasan valtuutettuna ja kiritän kollega Pasi Keskinen + muiden kepukamujen kampanjaa keväällä! tärkeintä on nyt vetää Suomen Kylät ry:n eduskuntavaalikampanjaa ja saada kaikki päättäjät vakuuttuneeksi, miten tärkeitä kylät, talkookulttuuri ja paikallisyhteisöjen voima on.

Kiitos vaasalaiset äänestäjät mahdollisuudesta vaikuttaa ja valtuutetut tästä kaudesta. On hieno harrastus, saa vaikuttaa oman kotikylän asioihin!