Vaasalaisia elämyksiä - ideani matkailun ryhtiliikkeeseen!

10.05.2021

Vaasaan tarvitaan tekemistä ja toimintaa. Mulla on edelleen paljon tuttuja, jotka eivät ole ikinä käyneet Vaasassa. Meidän matkailumarkkinointi tarvitsee ryhtiliikkeen. Kotimaan matkailussa kisa kovenee ja Vaasan on tuotava vahvuutensa esiin. Yrittäjäystävällinen tekemisen meininki, verkostomaiset matkailukumppanuudet ja yhteistyö meidän vahvuuksista ovat tarpeen.

Suositellaan Vaasaa viikonloppumatkaksi kulttuurin ystäville, kesälomakohteeksi perheelle, talviretkeä kavereille ja roadtripille tältä seudulta löytyy nähtävää ja vaasalaisia elämyksiä. Markkinointia teemme me kaikki. Vaasan kaupunki luo tälle kaikelle puitteet kaavoituksella, liikennejärjestelmillä ja strategisella linjalla. Tässä mun ajatukset:

LAIVA JA KUMPPANUUDET - Uusi nopea, ekologinen ja tuliterä Wasaline nopeuttaa Vaasa-Uumaja-matkustusajan pariin tuntiin. Laiva syöttää matkailijoita huvivaltio Powerpakkiin, Tuuriin ja Ähtärin eläinpuistoon asti. Ylimaakunnallinen yhteistyö, kumppanuudet ja matkailuverkostot ovat tärkeitä pohjalaisen matkailun kehityksessä. Vaasan ja Mustasaaren kyky yhteistyöhön on matkailutekemisen pohja.

PYÖRÄILY JA SAARISTO - Pyöräily on best ja Vaasasta Raippaluotoon tarvitaan pyörätie. Pohjanmaan maakuntakaavaan on suunnitteilla uusi Raippaluodon rengastie (Mustasaaren maailmanperintötie Söderudden-Björköby) jota edistän innolla. Raippaluodosta löytyy kesäisin yli 5 ravintolaa, yksikään nettisivu ei niitä kokoa alleen. Ei mitään järkeä. Saaristomarkkinointi on heikkoa. Turun saaristo on jo niin nähty - tervetuloa Unescon maailmanperintöalueelle!


Kun ruotsalaisen turisti saapuu Suomeen, niin hän näkee heti hylätyn huvipuiston ja epäsiistin satama-alueen. Vaskiluodon kaava toteen ja Wasalandian purku on aloitettava lähivuosina. 

KAAVOITUS JA KAUPUNKIRANNAT - kun ruotsalainen turisti saapuu Suomeen, niin hän näkee heti hylätyn huvipuiston ja epäsiistin satama-alueen. Vaskiluodon kaava toteen ja Wasalandian purku aloitettava lähivuosina. Eteläisen kaupunginselän kierros sai suunnittelumäärärahan ja uusi rantareitti Suvilahti-Munsmo-Sundom-Keskusta-kierroksesta tulisi pyöräilijöille ja kestävyysjuoksijoille uniikki lenkkireitti - sitä aion edistää. Uusi kelluva saunamaailma on talven vetonaula sisäsatamaan, sen yhteyteen luistelu- ja hiihtoreitit jäälle ja kyllä talvipäivän jälkeen kelpaa ottaa löylyt. Kulttuuri- ja tapahtuma-ala on vahvuutemme ja se vetää väkeä Vaasaan ympäri vuoden, siksi Wasa Stationin uudet kongressi- ja tapahtumatilat tarvitaan.


Nämä ovat iloa ja elämyksiä meille vaasalaisille, mutta myös vetonauloja matkailijoille. Olisiko nämä oikeita askeleita Vaasan vetovoimaa vahvistamaan? Uskotko sä näiden onnistuvan?

Suositellaan Vaasaa kesälomakohteeksi meidän kavereille! Valoa ja iloa kevääseen!


Aleksi, 
Elämänmakuisen Vaasan tekijä
tekijätyyppi ehdolla Vaasan kaupunginvaltuustoon