Pikipruukki tarvitsee remontin

23.03.2021

Vaasaan tarvitaan edullista asumista ja jokaisella tulee olla oikeus kivaan kotiin. Kaupungin Pikipruukin vuokrayhtiön tilanne on heikentynyt ja tilanne on tulossa Vaasan kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Olen saanut muutamia viestejä asukkailta ja erityisesti entisiltä asukkailta.

Ensinnäkin Pikipruukin korjausliike voisi alkaa siitä, että vaihtaisimme jopa ekana yhtiön nimen. Pikipruukilla on kerrassaan surkea brändi meidän vaasalaisten keskuudessa. Toisena tarvittaisiin digiloikka tähän yhtiöön. Tarvitaan kuvat asunnoista nettisivuille ja some-markkinointi kuntoon. Pikipruukki tulee valovuoden jäljessä yksityisiä vuokraajia. Kuka muka vuokraa itselleen kodin ilman, että näkisi asunnosta kuvia?

Kolmantena meidän päättäjien rooli on muuttaa yhtiön säännöt ja strategia siihen malliin, että asuntoja korjataan. Korjausvelka on suuri ja siksi osa kiinteistöistä tulisi myydä. Asuntojen perusilme tulisi saada 2020-luvulle päin. Pidetään asunnoista parempaa huolta.

Neljäntenä näkemyksenä tarvitaan edistyksellistä asumista kilpailuille vuokramarkkinoille: asukkaille lupa maalata seiniä, yhteiskäyttöauton kokeilu tai taloyhtiön yhteinen kasvimaa. Tarvitaan yhteisöllisiä ja kestäviä innovaatioita asumiseen. Ne kiinnostavat asukkaita hyvän sijainnin, hinnan ja siistin ilmeen lisäksi.

Aleksi Koivisto
Varavaltuutettu ja kuntavaaliehdokas (kesk.)