Aleksi radiossa: Opiskelijoita on koronasta syyllistetty tarpeeksi

12.04.2021

YLE Pohjanmaa uutisoi tänään, kuinka "Vaasassa ei opiskelijat piittaa kokoontumisrajoituksista". Se on totta, että poliisi on keskeyttänyt vaihto-opiskelijoiden kotibileet. Vaasan media uutisoi räväköillä klikkiotsikoilla, kuinka opiskelijat vain bilettävät. Tuommoiset otsikot heittävät varjon fiksunkin opiskelijan päälle. Koronakiukkua pesee ja moni opiskelija saa katkeraa palautetta vaasalaisilta, niin kaupoissa kuin täällä somessa. Se ahdistaa monia. Ei leimata kaikkia Vaasan korkeakouluopiskelijoita. Monet meidän korkeakouluopiskelijat ovat koronakriisin kärsijöitä ja ovat silti reippaasti noudattaneet ohjeistuksia. Nuoret ovat joutuneet elämään raskasta arkea opiskelijayksiöissä. 

Se on totta, että monilla vaihto-opiskelijoilla menee nyt pahasti yli. Korkeakoulujen tulee ilmoittaa vaihtareille selvät pelisäännöt ja lukea Suomen lakia. Koronakriisi on muuttanut monen Vaasalaisen suhtautumista opiskeljoihin. Se huolestuttaa mua. Kyllä Vaasaan iloa ja ääntä on aina mahtunut ja haalarikansa on kuulunut kaduille. Jos Vaasan korkeakouluopiskelijat menettävät opiskelijaelämän niin Vaasa menettää opiskelijat. Se olisi Vaasan elinvoimalle ja kehitykselle paha isku. Hei vaasalaiset, ei syyllistetä opiskelijoita vaan autetaan. Avataan siis Tritonia ja ryhmätyötiloja opiskelijoiden käyttöön. Pidetään huolta, että opiskelijoiden ja nuorten mielenterveyspalvelut saadaan kuntoon. Tarjotaan lisää kesätyö- ja harjoittelupaikkoja opiskelijoille Vaasan seudulta. 

Luodaan toivoa siitä, että syksyllä Palosaaren kampus saadaan auki ja opiskelijaelämä palaa Vaasaan! Ollaan opiskelijoiden apuna.

Linkki YLE Pohjanmaan haastatteluun, jossa Aleksi ja kaksi vaasalaista opiskelijavaikuttajaa keskustelevat koronanvaikutuksista Vaasaan: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50810690