Mitä on keskustalainen kaupunkipolitiikka?

09.05.2023

 Tänään Vaasan kaupunginvaltuustossa käsiteltiin kaupunginstrategiaa. Vaasassa läpi historian keskustalaisilla on ollut kaupunginvaltuustossa noin 2/55 paikkaa. Täällä silti pusketaan pohjalaisella asenteella keskustalaista kaupunkipolitiikkaa eteenpäin. Keskustalaiset kaupunginvaltuutetut näkevät tärkeiksi: vahvaa pk-sektorin yrittäjyyttä ja korkeakouluja tarvitaan. Tehdään Vaasa, jossa on lähipalveluja ja asukasyhteisöllisyyttä. Asuinalueiden, kieliryhmien ja vaasalaisten välillä ei saisi hyvinvointierot ja eriarvoistuminen enää kasvaa. Ei lakkauteta elinkelpoisia lähipalveluja. Vaasan keskusta esitti kolme ja sai läpi 2021 kaupunkistrategiaan kolme kirjausta:

 1. "Yhteisöllinen opiskelijakaupunki. Opiskelijoiden juurruttaminen Vaasan seudun työmarkkinoille." Osaajia tarvitaan. Kärsimme aivovuotoa Helsinkiin. Mentororointiohjelmia, kesätyö- ja harjoittelupaikkoja tarvitaan. Saimme budjettiesityksen tästä läpi 2022 ja 10 harjoittelupaikkaa lisättiin. Opiskelijat kiitteli kepulaisia!

2. "Vauhditetaan rakennushankkeita ja luodaankaavoituksella monipuolista asuntotarjontaa VaasanVähänkyrön ja Sundomin maaseutumaisille alueelle." Monet maakuntakeskukset kuten Vaasa menettää lapsiperheitä ja väestöä kehyskuntiin, koska ei kaavoita ja kehitä omia kyliään. Tässä on nyt strateginen painopiste, josta on kehuja tullut. Vähänkyrön alueella keskusta on voimapuolue. Pidämme puolia.

3. "Kestävillä hankinnoilla tuetaan kotimaista lähiruokaa, tuoreutta ja tiiviitä toimitusketjuja." Haluamme tukea pohjalaista yrittäjyyttä ja kotimaisuutta. Siksi kiritämme kaupunkia päivittämään hankintastrategiansa kohti tätä suuntaa. Tästä on meitä paikalliset yrittäjäjärjestöt kiitelleet. Vaasassa keskustan kannatus nousi sekä aluevaaleissa että eduskuntavaaleissa. Vire on väkevä. Sitkeä pieni porukka vaikuttaa.  Ohitimme nyt vaasalaisten luottamuksessa vasemmistoliiton ja vihreät.

Seuraavissa kuntavaaleissa 2025 taitaa tämä valtuustoryhmäkin kasvaa. 

Vaasan valtuustossa 8.5.2023
Aleksi